Sortida arqueològica per Casesnoves

El proper dimecres 12 d’agost el GAAM participarem a la Sortida arqueològica per Casesnoves organitzada pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Aquesta activitat és una excel·lent oportunitat per a poder conèixer de primera mà una de les valls més poc conegudes del Parc Nacional, la vall de Casesnoves (o Casanoves, segons els veïns/es de Taüll). Aquesta vall és també una de les que a data d’avui té més vestigis arqueològics documentats, fruit de les diverses campanyes de prospeccions que hi hem realitzat.

L’excursió ens permetrà arribar a l’imponent Despoblat de Casesnoves, un dels conjunts arquitectònics més grans del Parc Nacional, amb una quinzena de cabanes, una xifra similar de magatzems i una gran quantitat de tancats. La recerca arqueològica ha constatat que aquest assentament, situat a 2.225 m. d’altitud va ser abandonat el s. XIII.

Per arribar-hi seguirem el camí des de Taüll. Podrem recórrer per una via que fa segles que ha facilitat l’accés a la vall i que encara ara conté diversos punts que són objecte de llegendes. Veurem també com en alguns trams el camí està empedrat, com per exemple a la seva arribada al Despoblat de Casesnoves. Abans, però, ens haurem entretingut una estona a veure i comentar els gravats que marquen l’entrada a les pastures de la vall.

Finalment, si el temps i les forces ho permeten, ens escaparem a veure altres assentaments ramaders de la part alta de la vall. Un d’ells l’hem datat en el s. V-VI de la nostra era.

Per a més informació, podeu accedir al Programa d’activitats d’estiu (juliol-setembre) del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s