Programa de les properes jornades d’arqueologia a Sobrarbe (Huesca)

Ja es coneix el programa de les III Jornadas de Arqueología “Desde los Cárpatos hasta Sobrarbe: Arqueología de montaña”. En aquesta ocasió les jornades es realitzen aprofitant la reunió anual de la comissó de la International Union of Prehistoric and Protohistoric Sciences (Union Internationale des Sciences Préhistoriques et Protohistoriques – UISPP) centrada en l’estudi arqueològic de les àrees de muntanya. Els i les ponents que hi participen provenen de diversos països d’Europa i, conseqüentment, les jornades representen una bona oportunitat per a obtenir un breu i resumit tastet de l’estat de la recerca arqueològica en aquests espais que, tradicionalment, havien quedat al marge dels principals programes de recerca sobre la prehistòria. Des del Grup d’Arqueologia d’Alta Muntanya de la UAB-CSIC hi aportem dues ponències.

Totes les jornades són obertes al públic en general i gratuïtes, amb una entrada condicionada per l’aforament de la sala d’actes de l’edifici de la Comarca de Sobrarbe, a Boltaña.

cartel jornadas

El programa és el següent (en aquest enllaç us podeu descarregar el document complert de presentació de les jornades amb els resums de les presentacions):

Divendres 17 de març de 2017.

 • 16:00-16:30: Presentación de las Jornadas: Enrique Campo Sanz (Presidente de la Comarca de Sobrarbe), F. Andreu Lascorz Arcas (Presidente del Centro de Estudios de Sobrabe) y Ermengol Gassiot Ballbè (Grupo de Arqueología de Alta Montaña, UAB-CSIC).
 • 16:30-17:10: “Nuevos sitios arqueológicos de alta montaña en el valle de Góriz”, por IGNACIO CLEMENTE CONTE (Arqueología de las Dinámicas Sociales, CSIC-IMF, Grupo de Arqueología de Alta Montaña, UAB-CSIC)
 • 17:10-17:50: “GIS, ethnoarchaeology, and the archaeology of Italian Alps: some case-studies”, por FRANCESCO CARRER (McCord Centre for Landscape. Newcastle University)
 • 17:50-18:15: Descans.
 • 18:15-18:55: “El yacimiento paleolítico superior al aire libre de Montlleó (Prats i Sansor, La Cerdanya, Lleida): Desarrollo de las investigaciones”, por JAVIER MANGADO (Universidad de Barcelona,SERP-UB)
 • 18:55:19:40: “After the end of the Last Glacial Maximum: life and death in the Venetian Prealps and Alps”, por FEDERICA FONTANA (Università degli Studi di Ferrara)
 • 19:40-20:00: Presentación del libro “ARQUEOLOGÍA DEL PASTORALISMO EN EL PARQUE NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI. MONTAÑAS HUMANIZADAS”, escrito y editado por Ermengol Gassiot Ballbè en colaboración con otros miembros del Grupo de Arqueología de Alta Montaña.

Dissabte 18 de març de 2017.

 • 16:00-16:40: “Arte rupestre en Sobrarbe”, por JAVIER REY LANASPA (Departamento de Educación, Cultura y Deporte. Diputación General de Aragón)
 • 16:40-17:20: “Mid-Mountains Neolithisation: The case of a different archaeology”, por PAWEL VALDE NOWAK (Instytut Archeologii, Uniwersytetu Jagiello?skiego, Polonia)
 • 17:20-18:00: “Ice patch Archaeology and History from the Southern Sami region”, por MARTIN CALLANAN (Dept of Historical Studies, Faculty of Humanities, NTNU Norwegian University of Science and Technology, N-7491 Trondheim, Norway).
 • 18:00-18:30: Descans.
 • 18:30-19:10: “Climate changes, Mountains environments and human cultures: some prehistoric examples from Italy”, por STEFANO GRIMALDI (Università degli studi di Trento, Italia)
 • 19:10-20:00: “Seguimiento de las excavaciones en extensión de la cueva de Coro Trasito en Tella-Sin”, por ERMENGOL GASSIOT BALLBÈ (Departamento de Prehistoria. Universidad Autónoma de Barcelona, Grupo de Arqueología de Alta Montaña, UAB-CSIC)

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats, Seminaris, congressos, conferències. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s