L’inici del Neolític a l’alta muntanya pirinenca present al congrés internacional ENE2019

Els passats dies 6 a 8 de novembre va tenir lloc a Barcelona la primera sessió del Congrés “Early Neolithic in Europe (ENE2019)”. L’activitat va suposar una trobada d’especialistes d’arreu del món en l’estudi de la introducció de les primeres pràctiques agrícoles i ramaderes al nostre continent. Nombroses conferències, presentacions de comunicacions i pòsters van oferir un estat de la qüestió dels darrers avenços en una de les temàtiques més rellevants per a l’arqueologia prehistòrica.

El Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya vam estar presents en aquest congrés. Ho vam fer amb la presentació d’una comunicació i un pòster. La comunicació, titulada  Mountains, Herds and Crops: the new Evidences from the Early Neolithic at the Southern Central Pyrenees presentava una anàlisi de síntesi del primer poblament neolític del sector central de la serralada, comparant les dinàmiques dels jaciments de fons de vall i part baixa de vessant amb els de cotes altes, per sobre els 2.000 m. i vinculant aquestes diferències amb la presència d’activitats agrícoles en els primers.  El pòster, The Neolithization of the Southern Central Pyrenees and the Obagues de Ratera Rock Shelter, presentava una anàlisi de les ocupacions de mitjans del VI Mil·lenni calANE d’aquest jaciment del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

2019_ENE

Un cop més, la recerca prehistòrica a l’alta muntanya pirinenca ha estat present en un congrés científic internacional, consolidant canvis en la perspectiva acadèmica sobre el poblament humà a les àrees de muntanya.

Accés al pòster en aquest enllaç.

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats, Seminaris, congressos, conferències. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s