Una nova edició del “Congreso de Arqueología y Patrimonio Aragonés”. L’arqueologia de muntanya torna a ser-hi present.

Els propers dies 23 i 24 de novembre de 2023 hi haurà a Zaragoza una nova edició del Congreso de Arqueología y Patrimonio Aragonés, la cinquena. El Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya (GAAM) de la UAB-CSIC hi tornarem a presentar la nostra recerca. Enguany hi portarem diverses novetats. En una de les comunicacions hi presentarem les dades de l’estudi dels pigments de les pintures de O’Lomar, prop de Fanlo. Es tracta de la mostra d’art llevantí més septentrional i a major altitud documentada a data d’avui a la Península Ibèrica. En una altra comunicació explicarem les novetats de la intervenció de l’any passat a la Cueva Lobrica, un jaciment excepcional d’inicis del Neolític a l’interior del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.

De forma  complementària, membres i col·laboradors habituals del GAAM presentaran també comunicacions sobre el jaciment mesolític de la Paridera de Ballarín Marcial (PBM) i noves dades sobre de la ramaderia a Aragó des de fa 7500 anys. Durant dos dies aquest congrés, que es realitza cada 2 anys des de 2015, oferirà una extensa visió de les principals novetats en matèria de patrimoni i arqueologia a Aragó.

En aquest enllaç podeu accedir al programa complert.

L’assistència és gratuïta però requereix d’inscripció prèvia en aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Difusió: excursions, xerrades, Novetats, Seminaris, congressos, conferències i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari