Avui, “Dia Internacional de les Muntanyes”, surt una publicació de síntesi de l’arqueologia a les zones de muntanya pirinenca

Avui, Dia Internacional de les Muntanyes, ha sortit el volum 26 de la revista Treballs d’Arqueologia que se centra l’arqueologia en àrees de muntanya, concretament dels Pirineus. En comparació amb l’arqueologia en altres àmbits, la de les àrees de muntanya és una disciplina relativament jove que està arribant a la maduresa a marxes forçades. En poc menys de dues dècades els avenços en arqueologia de muntanya han sigut impressionants, tant a nivell metodològic com en estudis concrets. El volum 26 de Treballs d’Arqueologia (descarregar en PDF en aquest enllaç) pretén reivindicar aquest recorregut que ha sabut superar l’escepticisme inicial d’una part del món acadèmic i consolidar-se, per mèrits propis, com un àmbit de recerca en l’arqueologia.

Treballs d’Arqueologia és una revista en accés obert actualment editada Departament de Prehistòria, el Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana i la CORE en Patrimoni Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona. La coordinació del volum 26 l’han realitzar Ermengol Gassiot Ballbè, David Garcia Casas i Ignacio Clemente Conte, membres del Grup en Arqueologia de l’Alta Muntanya (GAAM) i en el marc del projecte PID2020-115205GB-I00 Las primeras comunidades agropastorales de la vertiente sur del Pirineo central: economia y paisaje (5600-4500 calANE) finançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN).

El contingut del volum és aquest:

Aquesta entrada s'ha publicat en Novetats, Publicacions, Recerca i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari