4ª Setmana de la Pedra Seca a Andorra: una oportunitat per conèixer un patrimoni de la Humanitat

La pedra seca és la principal tècnica constructiva a les zones d’alta muntanya del Pirineus al llarg dels darrers segles. En unes muntanyes on la fusta no sempre havia sigut tant abundant com ara, en part per l’obertura de pastures al pis subalpí, la pedra oferia un material proper per a fer construccions durable. Al mateix temps permetia reservar la fusta per  altres finalitats.

Avui en dia aquestes construccions de pedra seca, sovint enderrocades, constitueixen un patrimoni excepcional d’un passat que no sempre ha quedat enregistrat en fonts documentals. Per aquest fa anys la Unesco la va declarar patrimoni immaterial de la humanitat i ara diversos països europeus, entre ells Andorra, han presentat candidatures per figurar dins de la llista representativa d’aquest patrimoni.

En aquest context, entre els dies 24 de novembre i 3 de desembre es realitza la  4ª Setmana de la Pedra Seca a Andorra organitzada per Patrimoni Cultural d’Andorra i amb diverses activitats obertes, algunes d’elles amb inscripció prèvia. Nosaltres hi serem presents el proper dimecres 29 amb una presentació titulada “El passat de l’alta muntanya d’Ordino. Arqueologia i pedra seca”.

Podeu consultar el programa complert:

Per a més informació: Departament de Patrimoni Cultural

Tel. (+376) 844 141

contacte_patrimoni@govern.ad

Aquesta entrada s'ha publicat en Difusió: excursions, xerrades, Seminaris, congressos, conferències i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari