La Cova de l’Home Mort de Soriguera: troballa i inici de les excavacions a un jaciment de fa més de 3.000 anys

Els darrers anys la prehistòria dels Pirineus, fins aleshores una gran desconeguda, està patint una espècie de revolució. Nous jaciments, noves excavacions i nous estudis comencen a tenyir de color el que fins ara era un passat obscur i desconegut. Un dels jaciments que està protagonitzant aquest procés és la Cova de l’Home Mort de Soriguera. Aquesta petita cavitat, en gran mesura repleta de sediments, ha començat a ser objecte de diverses actuacions arqueològiques per part del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya de la UAB i CSIC i amb el suport actiu de l’Ajuntament de Soriguera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

En una conferència telemàtica, aquest dijous 1 de desembre a les 18h, la Tona Major i l’Ermengol Gassiot presentaran un recorregut als resultats de les diverses intervencions arqueològiques realitzades, presentaran de forma sintètica les dades obtingudes i avançaran les perspectives de recerca que obre aquest jaciment que, entre d’altres, va funcionar com un espai funerari fa uns 3500 anys. La xerrada s’emmarca dins de les actuacions promogudes pel Parc Natural de l’Alt Pirineu així com del projecte de recerca quadriennal en arqueologia finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat CLT_2022_EXP_ARQ001SOLC_00000122 Arqueologia del pastoralisme i l’agricultura prehistòrica al Pirineu Occidental.

Podeu seguir la conferència en aquest enllaç de TEAMS del Parc Natural de l’Alt Pirineu: . No cal inscripció prèvia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats, Seminaris, congressos, conferències. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari