La Cova del Sardo de Boí torna a l’escola

Aquest curs la Cova del Sardo de Boí ha tornat de nou a l’escola. Ho ha fet de la ma dels i les alumnes de sisè curs i del personal docent de l’Escola Ribagorçana, de Pont de Suert. Al llarg d’aquest curs, alumnes i professors han abordat l’estudi d’aquest important jaciment arqueològic emblemàtic del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, excavat i estudiat extensament per Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Institució Milà i Fontanals-CSIC.

La investigació dels i les alumnes s’ha centrat en les ocupacions neolítiques del jaciment amb l’objectiu d’apropar-se tant a les eines d’anàlisi de l’arqueologia com a la informació que arqueòlogues i arqueòlegs han obtingut de la recerca al jaciment i al conjunt del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El treball a l’aula s’ha complementat amb una visita al  centre Espai Orígens de Camarasa, on van obtenir les eines metodològiques necessàries per a la fase d’investigació del seu projecte.

Aquesta iniciativa forma part del programa Investiga.edu, promogut des de l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i que ha estat subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya-Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La Cova del Sardo, i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en el seu conjunt, son una de les seus dels Campus d’Arqueologia de la UAB. La seva finalitat és oferir als i les alumnes dels diferents cicles de l’educació obligatòria eines per a introduir-se a la investigació i al coneixement del patrimoni, tant cultural com natural del seu entorn més proper. Enguany és el segon any que l’estudi de la Cova del Sardo de Boí forma part del programa.

En aquest enllaç podeu accedir a un video explicatiu del jaciment per a les escoles :

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari