Una nova sortida arqueològica a Casesnoves

Aquest 24 d’agost es realitza una nova edició de la Sortida arqueològica a la vall de Casesnoves o Casanoves, a la Vall de Boí, organitzada pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’excursió ofereix un tast de les evidències de presència humana al llarg dels darrers segles al Parc Nacional. Amb més de 370 jaciments distribuïts al llarg del conjunt de la seva superfície i amb antiguitats que van des dels 10.000 anys fins a l’actualitat, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha albergat quasi 20 anys de recerques arqueològiques continuades per part del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya (GAAM) de la UAB i el CSIC. Aquest fet la portat a ser una de les seus del Campus d’Arqueologia de la UAB.

La Sortida arqueològica a la vall de Casesnoves o Casanoves permetrà fer un recorregut als darrers segles d’història de l’actual Parc Nacional i les seves rodalies guiat per membres del GAAM. Sortint de Taüll, el recorregut ens permetrà remuntar el Solà de Taüll per accedir al vessant nord de la Serreta de Casesnoves i, a partir d’aquí, entrar a la part baixa de la vall que remuntarem fins arribar al Despoblat de Casesnoves/Casanoves, a 2225 m. snm. En aquest punt visitarem les runes d’un dels assentaments humans de majors dimensions del Parc Nacional i que va ser abandonat a mitjans del s. XIII. Durant el recorregut haurem anat resseguint les restes de l’antic camí que connectava Taüll amb el despoblat i que en els segles posteriors va seguir sent utilitzat i veurem múltiples evidències dels usos tradicionals d’un territori de muntanya pirinenca, des de les falles fins a gravats, forns de calç, fortificacions, etc. Tot plegat ens il·lustrarà com era fa segles el territori que va alimentar l’espectacular romànic de la Vall de Boí.

Per a inscripcions i més informació, accediu a la web Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en aquest enllaç.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari